Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2009 22:00 - Преглеждане на пресата
Автор: ridiculous Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4637 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 12.12.2009 22:01


 Днес преглеждам новините в интернет и се натъквам на новина, представена максимално сковано, но ако човек се зачете между редовете и проследи коментарите (особено тези на очевидци) ислеза следното:

Борислав Великов, който бил Бивш Председател на Народното Събрание, карайки Ауди, се забил челно и убил 42 годишен човек, който карал Москвич. Следват дълги обяснения къде точно Депутата го наболвало и пробождало и напоителна информазия за нежните грижи за него в "Пирогов".

Не се споменава как 42 годишния мъж са го изстъргвали от колата му, чий син, баща или мъж е той... името му е неизвестно и сигурно така трябва да бъде. Едва ли е нужно близките му да научат за случилото се точно от новините.

Повече от коментарите на очевидци описват стила на шофиране на Негово Величество Борислав Първи и човек остава с впечатлението, че просто е имал късмет в този прелестен ден да не е налетял в ноктите му.

Информацията ме накара да се поровя и намерих блога на въпросното лице в интернет. Правен е покрай някаква предизборна кампания и изглежда лъскаво, като Аудито му. Ето го линка: http://borislavvelikov.com/?page_id=5

Ето на какво се натъкнах там:

МОИТЕ ПРИНЦИПИ

И като човек, и като политик, моите принципи са свързани с традиционните дясноцентристки ценности. В моята ежедневна работа и отношенията ми с хората аз се стремя да следвам няколко основни разбирания:

• Уважавам семейството и дома;
• Обичам родината и родния край;
• Следвам християнските норми и морал;
• Възхищавам се на българската култура и традиции;
• Вярвам в справедливостта и върховенството на закона;
• Ръководя се от обществената отговорност и грижата за нуждаещите се;
•Разчитам на свободната пазарна икономика, инициативността на предприемаческия дух и неприкосновеността на частната собственост.

В съчетание изброените ценности изграждат моя характер. Давам предимство на приятелския диалог и търсенето на съгласие, пред непримиримата конфронтация и агресивния стил. Залагам на умерения патриотизъм и уважението към различията, пред войнствения национализъм и крайните разбирания. Разчитам на скромността и почтеността, пред самонадеяността и хитруването. Стремя се към благотворителност и подпомагане на изпадналите в нужда, пред егоистичното съществуване и търсенето на изгода.

В политически план принципите, които изповядвам се съчетават в един стремеж - страната ни да получи нужното дясноцентристко управление, което да проведе правилните и зрелите политики и да върне България по нейния европейски път.

И докато четях това изпитах силно желание да напиша в коментарите нещо от сорта на: "А дали принципите Ви биха Ви насърчили да отидете на погребението на човек, когото сте убили?" Въздържах се секунда преди да натисна бутона за постване на коментара.

Чудя се дали това, което би ме тласнало все пак да публикувам подобен коментар е някаква собствена злоба, несвързана със случилото се и усещането за лицемерие, което струи от всичко, свързано с псевдополитиците ни.

Дали е било желанието поне моята анонимна неприязън, опакована като злобен коментар в блога да бъде наказанието за този човек, който едва ли ще получи справедлива присъда.

После започвам да си задавам въпроси в малко по-общ план - а дали народните представители ще почетат гроба на незнайният избирател и неговия Москвича, когато те всекидневно премазват с Аудитата на арогантността си?

Ако отидат на това погребение дали ще го направят с Аудитата си?

Ще поканят ли жените и децата си да ги придлужат?

И си мисля, че те няма да отидат на това погребение.
Защото не могат да тъгуват.
И не умеят да изпитват чувството на вина.
За последните две се изисква личен интегритет, а той не се предлага като екстра на скъпите лимузини.




Гласувай:
3



Предишен постинг

1. анонимен - Браво!
12.12.2009 22:20
Браво!
цитирай
2. mariniki - изминали са три години и половина...
11.06.2012 21:05
и пак е актуално...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ridiculous
Категория: Лични дневници
Прочетен: 230447
Постинги: 16
Коментари: 139
Гласове: 1243
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031